Ciasto:
- 5 jajek
- 1 szkl cukru
- 2 szkl mąki
- ½ szkl oleju
- 1 szkl posiekanych orzechów
- 5 jabłek
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa:
- 1 puszka skondensowanego mleka
- ¾ szkl wiórek kokosowych/ posiekanych orzechów
- 2 łyżki masła
Przygotowanie:
Jabłka zetrzeć na tarce (duże oczka). Jajka utrzeć z
cukrem, następnie dodać mąkę, olej, proszek do pieczenia, sodę, jabłka,
orzechy. Piec w piekarniku przez 40 minut w temp 180°C
Ugotować mleko na toffi. Posmarować nim ostudzone ciasto.
Wiórki/orzechy usmażyć z masłem na patelni, posypać na toffi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz