poniedziałek, 9 czerwca 2014

Rabarbarowiec

Składniki:

  • 5 jajek
  • ¾ szkl cukru
  • 1 paczka cukru wanilinowego
  • 1 kostka Kasi
  • 3 szkl mąki
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • Aromat
  • Rabarbar 


Przygotowanie:

Jajka utrzeć z cukrem, dodać Kasię, aromat i cukier wanilinowy. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wyłożyć na formę (małą część ciasta odłożyć na bok). Pokrojony rabarbar posypać cukrem i ułożyć na cieście. Do odłożonej części ciasta dodać jeszcze trochę mąki i proszku do pieczenia, zagnieść i zetrzeć na tarce (duże oczka) na rozłożony na cieście rabarbar. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 45 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz