Składniki:
- 5 jajek
- ¾ szkl cukru
- 1 paczka cukru wanilinowego
- 1 kostka Kasi
- 3 szkl mąki
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- Aromat
- Rabarbar
Przygotowanie:
Jajka utrzeć z cukrem, dodać Kasię, aromat i cukier
wanilinowy. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wyłożyć na formę
(małą część ciasta odłożyć na bok). Pokrojony rabarbar posypać cukrem i ułożyć
na cieście. Do odłożonej części ciasta dodać jeszcze trochę mąki i proszku do
pieczenia, zagnieść i zetrzeć na tarce (duże oczka) na rozłożony na cieście
rabarbar. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz