wtorek, 10 czerwca 2014

Sernik z rosą na kruchym cieście

Ciasto:
  • 3 żółtka
  • ½ szkl cukru
  • 1 kostka margaryny (Kasi)
  • 3 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa twarogowa:
  • 1 kg twarogu
  • 4 jajka
  • 1 szkl cukru
  • 1 budyń waniliowy
  • Sok z 1 cytryny
  • ½ szkl oleju
  • 2 szkl mleka
  • ½ puszki brzoskwiń

Przygotowanie:

Ciasto:
Kostkę Kasi, żółtka oraz cukier zmiksować. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, poczym zagnieść ciasto i wyłożyć na blasze.
Masa twarogowa:
Twaróg zmielić jeden raz, połączyć wszystkie składniki i wyłożyć na ciasto.
Piec w temp. 200°C przez 45 minut.

Białka ubić na pianę z ½ szkl cukru i wyłożyć na upieczone ciasto i wstawić jeszcze raz do piekarnika, na 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz