Ciasto:
- 3 żółtka
- ½ szkl cukru
- 1 kostka margaryny (Kasi)
- 3 szkl mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa twarogowa:
- 1 kg twarogu
- 4 jajka
- 1 szkl cukru
- 1 budyń waniliowy
- Sok z 1 cytryny
- ½ szkl oleju
- 2 szkl mleka
- ½ puszki brzoskwiń
Przygotowanie:
Ciasto:
Kostkę Kasi, żółtka oraz cukier zmiksować. Następnie
dodać mąkę, proszek do pieczenia, poczym zagnieść ciasto i wyłożyć na blasze.
Masa twarogowa:
Twaróg zmielić jeden raz, połączyć wszystkie składniki i
wyłożyć na ciasto.
Piec w temp. 200°C przez 45 minut.
Białka ubić na pianę z ½ szkl cukru i wyłożyć na
upieczone ciasto i wstawić jeszcze raz do piekarnika, na 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz