wtorek, 10 czerwca 2014

Sernik z bezą

Ciasto:
  • 3 żółtka
  • ½ szkl cukru
  • 1 kostka margaryny (Kasi)
  • 3 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa twarogowa:
  • 1 kg twarogu
  • 4 jajka
  • 1 szkl cukru
  • 1 budyń waniliowy
  • Sok z 1 cytryny
  • ½ szkl oleju
  • 2 szkl mleka

Beza:
  • 3 białka
  • ½ szkl cukru

Przygotowanie:

Ciasto:
Żółtka, cukier i Kasię utrzeć. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wygnieść ciasto i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Masa twarogowa:
Twaróg zmielić jeden raz. Połączyć wszystkie składniki i wyłożyć na blachę z ciastem.
Całość piec przez 45 minut.
Beza:

Ubić białka z cukrem. Wyłożyć na upieczone ciasto i wstawić jeszcze raz do piekarnika na 15 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz