Ciasto:
- 3 żółtka
- ½ szkl cukru
- 1 kostka margaryny (Kasi)
- 3 szkl mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
twarogowa:
- 1 kg twarogu
- 4 jajka
- 1 szkl cukru
- 1 budyń waniliowy
- Sok z 1 cytryny
- ½ szkl oleju
- 2 szkl mleka
Beza:
- 3 białka
- ½ szkl cukru
Przygotowanie:
Ciasto:
Żółtka, cukier i Kasię utrzeć. Następnie dodać mąkę i
proszek do pieczenia. Wygnieść ciasto i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do
pieczenia.
Masa twarogowa:
Twaróg zmielić jeden raz. Połączyć wszystkie składniki i
wyłożyć na blachę z ciastem.
Całość piec przez 45 minut.
Beza:
Ubić białka z cukrem. Wyłożyć na upieczone ciasto i wstawić
jeszcze raz do piekarnika na 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz