wtorek, 10 czerwca 2014

sernik czarno-biały

Ciasto:
  • 3 szkl mąki
  • 1 kostka palmy
  • 1 szkl cukru
  • 4 żółtka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 łyżki kakao

Masa twarogowa:
  • 1 kg twarogu
  • 3 serki homogenizowane
  • ¾ szkl cukru
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 5 żółtek
  • ½ kostka roztopionej palmy
  • 5 ubitych białek
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 aromat migdałowy
  • 100g rodzynek

Przygotowanie:

Składniki do ciasta zagnieść i wstawić na jakiś czas do zamrażarki. Następnie wyłożyć ciasto na blasze (zostawić małą kulkę ciasta), a potem przykryć masą twarogową, posypać startą na dużych oczkach kulką ciasta.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C (potem zmniejszyć do 180°C) przez 45 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz