Ciasto:
- 3 szkl mąki
- 1 kostka palmy
- 1 szkl cukru
- 4 żółtka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier wanilinowy
- 2 łyżki kakao
Masa
twarogowa:
- 1 kg twarogu
- 3 serki homogenizowane
- ¾ szkl cukru
- 1 budyń waniliowy
- 2 łyżki kaszy manny
- 5 żółtek
- ½ kostka roztopionej palmy
- 5 ubitych białek
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 aromat migdałowy
- 100g rodzynek
Przygotowanie:
Składniki do ciasta zagnieść i wstawić na jakiś czas do
zamrażarki. Następnie wyłożyć ciasto na blasze (zostawić małą kulkę ciasta), a
potem przykryć masą twarogową, posypać
startą na dużych oczkach kulką ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C (potem zmniejszyć do
180°C) przez 45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz