Ciasto:
- ½ kg mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jajka
- ½ szkl cukru
- 1 kostka masła
Masa twarogowa:
- 1 kg twarogu
- 4 żółtka
- 1 jajko
- 1 szkl cukru
- Aromat (np.midałowy)
- ¾ szkl oleju
- 2 szkl mleka
- Rodzynki
Przygotowanie:
Jajka, cukier i masło utrzeć mikserem, następnie dodać
mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Wyłożyć na formę.
Twaróg zmielić jeden raz. Ubić białka ze szczyptą soli.
Pozostałe składniki, oprócz oleju i mleka, zmieszać ze sobą dodając powoli
olej, mleko, a na końcu ubite białka i rodzynki.
Masę wyłożyć na ciasto w formie i upiec.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz