poniedziałek, 9 czerwca 2014

Ciasto z owocami

Składniki:
  • 6 jajek
  • 1 ½ szkl cukru
  • 1 budyń śmietankowy (lub kisiel cytrynowy)
  • 1 szkl skrobi ziemniaczanej
  • 2 szkl mąki (jeśli ciasto ma być ciemne – dodać 2 łyżki kakao i odjąć 2 łyżki mąki)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl oleju
  • Owoce (ze skórką, np. wiśnie)

Przygotowanie:

Jajka ubić z cukrem. Dodawać po kolei budyń, skrobię i mąkę, na końcu dodać olej. Owoce wysypać na masę i powtykać, aby zatopiły się w cieście.

Piec w piekarniku w temp. 170-180°C, przez ok. 60 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz