wtorek, 10 czerwca 2014

Klapsy w cieście czekoladowym

Składniki:
  • ½ szkl mąki
  • ½ szkl cukru pudru
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki sody
  • 150 g miękkiego masła
  • 2 jajka
  • Aromat waniliowy
  • 4  miękkie gruszki klapsy

Przygotowanie:


Gruszki odsączyć z zalewy, następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym (wypukłą stroną do góry). Pozostałe składniki wymieszać za pomocą miksera. Rozprowadzić równomiernie na gruszkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 220°C i piec na dolnej półce przez 20-25 minut. Po wyjęciu odstawić ciasto na 5-10 minut. Podawać z sosem czekoladowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz