Składniki:
- 1 kg pieczarek
- 3 czerwone papryki
- 6 kubeczków słodkiej śmietany
- Karp
- Maślanka
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
Karpia dokładnie umyć i wymoczyć w maślance (co najmniej 24
h).
Pieczarki kroimy w plastry, a paprykę w kostkę. Składniki
układamy warstwami w naczyniu żaroodpornym.
- Karp (przyprawiony pieprzem i solą)
- Pieczarki
- Papryka
- Karp
- Pieczarki
- Papryka
Wszystko zalewamy śmietaną i wkładamy do piekarnika
nagrzanego do 150°C i pieczemy ok. 30 minut. Należy sprawdzać co jakiś czas,
aby wszystkie składniki cały czas były pod śmietaną. Jeśli zauważymy, że
śmietana zaczyna się ważyć, należy wyjąć potrawę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz