środa, 11 czerwca 2014

Karp w śmietanie

Składniki:
  • 1 kg pieczarek
  • 3 czerwone papryki
  • 6 kubeczków słodkiej śmietany
  • Karp
  • Maślanka
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:
Karpia dokładnie umyć i wymoczyć w maślance (co najmniej 24 h).
Pieczarki kroimy w plastry, a paprykę w kostkę. Składniki układamy warstwami w naczyniu żaroodpornym.
  1. Karp (przyprawiony pieprzem i solą)
  2. Pieczarki
  3. Papryka
  4. Karp
  5. Pieczarki
  6. Papryka

Wszystko zalewamy śmietaną i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150°C i pieczemy ok. 30 minut. Należy sprawdzać co jakiś czas, aby wszystkie składniki cały czas były pod śmietaną. Jeśli zauważymy, że śmietana zaczyna się ważyć, należy wyjąć potrawę. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz