wtorek, 10 czerwca 2014

Ciastka z jabłkiem i cynamonem

Składniki:
  • 2 palmy
  • 4 szkl mąki
  • 2 serki homogenizowane
  • 3 średnie jabłka
  • Cynamon
  • Cukier puder

Przygotowanie:


Zagnieść ciasto z podanych składników i włożyć na godzinę do lodówki. Jabłka obrać i pokroić w kosteczkę. Masę wyjąć z lodówki i podzielić na kilka części i rozwałkowywać każdą z nich na kształt prostokąta o grubości 5mm. Rozwałkowany placek pociąć na kwadraty (6x6cm). Na środku każdego kwadratu położyć kilka kostek jabłka i posypać je szczyptą cynamonu. Złożyć kwadraty rogami do środka, tak aby przykryć ciastem jabłka i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w temp. 180°C, na tzw. złoty kolor (ok. 25-30 minut). Po upieczeniu, posypać ciastka cukrem pudrem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz