Składniki:
- 2 palmy
- 4 szkl mąki
- 2 serki homogenizowane
- 3 średnie jabłka
- Cynamon
- Cukier puder
Przygotowanie:
Zagnieść
ciasto z podanych składników i włożyć na godzinę do lodówki. Jabłka obrać i
pokroić w kosteczkę. Masę wyjąć z lodówki i podzielić na kilka części i
rozwałkowywać każdą z nich na kształt prostokąta o grubości 5mm. Rozwałkowany
placek pociąć na kwadraty (6x6cm). Na środku każdego kwadratu położyć kilka
kostek jabłka i posypać je szczyptą cynamonu. Złożyć kwadraty rogami do środka,
tak aby przykryć ciastem jabłka i położyć na blasze wyłożonej papierem do
pieczenia. Piec w piekarniku w temp. 180°C, na tzw. złoty kolor (ok. 25-30
minut). Po upieczeniu, posypać ciastka cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz